Volg ons op:  social facebook box blue 32 social twitter box blue 32

 home

 

 

acrobat
Download hier de deelnemerslijsten

 

 

wielerronde

specialized

De wielerronde
van Elden,
een echt spektakel

 

 

Het wielrennen in Elden heeft de laatste jaren nog meer aan populariteit gewonnen. Elke zondagmorgen vertrekt een enthousiaste groep renners en rensters vanaf het plein de Veluwe op en de Betuwe in. Het afwisselende landschap rond Arnhem is een feest voor de Wielerliefhebber.

Elden is de bakermat van enkele grote namen in de wielersport; Leo Peelen kende zijn hoogtijdagen in de jaren 80 en Kenny van Hummel reed enkele jaren geleden nog de Tour de France en won als sprinter veel grote wedstrijden.

Leo was een talentvolle baanrenner. Hij won op de Olympische Spelen in Seoul in 1988 een zilveren medaille. Na zijn profcarrière bleef hij actief in de commissie baansport bij de KNWU en zette hij zich in voor de stichting Alpe d’HuZES en de stichting A.L.S.

Verleden jaar is Leo Peelen plotseling overleden. Als eerbetoon voor zijn mooie sportverleden en bijdrage na zijn carrière heeft de organisatie besloten om een wedstrijd naar Leo te vernoemen. Dit jaar wordt het voor de tweede keer gereden.

De Eldenaren Luuc en Jasper Bugter zijn momenteel ook actief als wielrenner.

Luuc fietst inmiddels bij de subtop van Nederland en hoopt op een plekje in het profpeloton. Zijn broer Jasper won twee jaar geleden de Ronde van Elden. Waarschijnlijk staan beide heren aan de start.

Wij wensen u een boeiende dag toe en danken alle sponsoren en vrijwilligers.

De Stichting Eldense Draai

 

Joris Boëtzel Transport stelt de jurywagen weer ter beschikking.

 

 

Kraam huren? Heeft u ook belangstelling voor een kraam? Neem dan contact op met info@ansjaevents.nl Of kijk op de...
  De hoofdwedstrijd heeft zijn eigen naam gekregen; De GP Leo Peelen. Deze is vernoemd naar de gelijknamige, de vorig jaar overleden Eldense...
Tijdens de Eldense Draai gaan er ’s middags de voetjes van de vloer.Met artiesten als Dave Korteweg, Wesley Ponsen, Gerard Palts, Stef Horn, De...
De skeelerronde is het zelfde parcours als dat van de wielrenners. Deze is ondergebracht in Free-Wheel-Inline Oost Competitie met alle categorieën en de...